'Initiatieven zoals het Taalhuis zijn zeer waardevol'

Gepubliceerd op: 18 april 2024 13:00

Uit handen van wethouder Karin Oyevaar ontving het Taalhuis Z-O-U-T in de gemeente Utrechtse Heuvelrug vorige week een kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Een prachtige erkenning voor het Taalhuis, dat met laagdrempelige en gratis toegankelijke activiteiten zowel Nederlandstaligen als anderstaligen helpt hun Nederlands te verbeteren.

Het belang van taal

In haar toespraak bij de uitreiking van het certificaat onderstreept wethouder Oyevaar het belang van taal: ,,Taal opent deuren en zorgt ervoor dat mensen kunnen meedoen in de maatschappij. Wil je een taal echt leren kennen, dan moet je blijven praten en blijven oefenen. Voor mensen met een klein netwerk of weinig contact met Nederlanders is dat vaak lastig. Juist voor deze doelgroepen zijn initiatieven zoals het Taalhuis zeer waardevol.”

Verslag
Eerder werden de kwaliteitscertificaten ook aan de Taalhuizen in de gemeente Renswoude en Rhenen uitgereikt. Tijdens de uitreiking in Doorn was het nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant aanwezig. Lees hier het volledige verslag van de uitreiking en wat het Taalhuis Z-O-U-T doet.