Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 47)

 • Eén account voor de Bibliotheek Bekijk details

  10 juni 2024

  Rond 11 juni 2024 verandert er iets aan het inlogsysteem van de Bibliotheek. Alle bibliotheken gaan samenwerken met één inlogsysteem.

 • Waar ga jij Gluren op de Heuvelrug? Bekijk details

  28 mei 2024

  Op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni vindt het leukste en grootste huiskamerfestival van de Utrechtse Heuvelrug plaats. Het gehele programma is nu bekend. Zoek je een leuke activiteit voor kinderen of wil je filteren op genre? Er is veel te kiezen, dus zo vind je makkelijk wat bij jou past!

 • BoekStartweek: maak je kleintje gratis lid Bekijk details

  13 mei 2024

  BoekStart bestaat 15 jaar! Daarom organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T dit jaar van 27 mei t/m 1 juni een hele BoekStartweek. Dit is dé gelegenheid om samen met je kleintje kennis te maken met de Bibliotheek. Baby’s krijgen bij een lidmaatschap de officiële BoekStartkoffer cadeau.

 • Muziek op Schoot tijdens Mamacafé Bekijk details

  2 mei 2024

  Tijdens een bijzonder Mamacafé in Renswoude op woensdag 22 mei geeft Muziekcentrum Harlekijntje een gezellige workshop Muziek op Schoot. Tijdens de workshop zit je samen met je kleintje (0 t/m 4 jaar) in een kring en doe je allerlei muzikale activiteiten.

 • 'Initiatieven zoals het Taalhuis zijn zeer waardevol' Bekijk details

  18 april 2024

  Uit handen van wethouder Karin Oyevaar ontving het Taalhuis Z-O-U-T in de gemeente Utrechtse Heuvelrug vorige week een kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Een prachtige erkenning voor het Taalhuis, dat met laagdrempelige en gratis toegankelijke activiteiten zowel Nederlandstaligen als anderstaligen helpt hun Nederlands te verbeteren.

 • Expositie: Saskia Barkey & Getty van der Klein Bekijk details

  2 april 2024

  Tot en met 21 mei is in het Cultuurhuis Pléaide in Doorn een expositie van twee kunstenaressen te zien. Saskia Barkey en Getty van der Klein exposeren beiden hun eigen werk. De kunstenaressen kennen elkaar al vijftien jaar en zijn regelmatig samen te vinden op kunstmarkten in de regio.

 • De bibliotheek: onmisbaar en voor iedereen bereikbaar Bekijk details

  2 april 2024

  De gemeenten Wijk bij Duurstede, Renswoude en Rhenen hebben toezegging gekregen de bibliotheekvoorziening te versterken. Dit is een bevestiging dat de bibliotheek een onmisbare plek is in de gemeente. 'Het is belangrijk dat de bibliotheek voor iedereen bereikbaar is,' zegt staatssecretaris Fleur Gräper van Cultuur en Media.

 • Herinrichting van Bibliotheek Amerongen Bekijk details

  2 april 2024

  De vestiging van Bibliotheek Z-O-U-T in Amerongen wordt vernieuwd. De herinrichting vindt plaats in week 16: de bibliotheek is daarom van 15 tot en met 20 april gesloten. Vanaf heden wordt de collectie verplaatst. Vanaf maandag 22 april is de vernieuwde bibliotheek weer open voor publiek. De leestafel blijft in deze periode wel gewoon geopend.

 • Webinar voor ouders: Digitale media voor ukkies Bekijk details

  25 maart 2024

  Hoeveel schermtijd is gezond? Op donderdag 4 april geeft mediapedagoog Marije Lagendijk antwoorden op alle vragen rondom digitale media voor ukkies van 0 t/m 6 jaar. In het webinar biedt ze nuttige inzichten en praktische tips voor thuis.

 • Nieuwe openingstijden Bibliotheek Elst Bekijk details

  19 maart 2024

  Voor de Bibliotheek Z-O-U-T in Elst gelden vanaf 1 april nieuwe openingstijden. Op werkdagen blijft de Bibliotheek van 10.00 tot 12.00 uur geopend voor zelfservice. Op dinsdag en donderdag zal de Bibliotheek tot 17.00 uur geopend zijn.

Paginanavigatie